Norske
Shetland "Hands Across the Sea" Norway
 

Home

 

Online translation of
individual pages
 is available free by
clicking the icon below

Most pictures can be clicked on to view a bigger version

Hard sjø var en normal del av den risikable
turen mellom Norge og Shetland

'Hjelpende hender over havet'

Velkommen til det vi er blitt fortalt er den eneste web siden spesielt til minne(som ble kjent som)om 'Shetlands brua', en Shetland tilhørig båt oppererte til og fra Norge, dette fant sted under andre verdenskrig(1939-1945).

Denne websiden er dedikert til alle dem som ga sitt liv de ektremt hasardiøse båtturene mellom Shetland og Norge, for å hjelpe den Norske motstands bevegelsen. Forholdene de arbeidet under, vanskelighetene med å krysse Nordsjøen om natten, uten lys og langt ifra noen form for hjelp, kan neppe forestilles i dag. Alltid nærværende i tankene til de ombord, var redselen for å bli oppdaget med risikoen for å bli beskytt av Tyske fly eller båter, samt mulighetene for å bli tatt til fange når de nådde den Norske kyst.

Bilder, ord og noen lydfiler er tilgjengelig på denne web siden, så vennligst føl friheten til å kikke rundt. En wals (a 792k WAV fil) som er skrevet til ære for den ekstraordinære utførelsen.

Båten HITRA`s siste visit
i Scalloway, på Shetland

Dette prosjektet er iverksatt av, og har vært koordinert av, Colin Nicol overlærer i historie på Scalloway Junior High School.

Annerkjennelsen er gledelig gitt til Shetlan Museum, Scalloway Museum, og en lokal historie gruppe, det Imperial War Museum, den Norske motstands museum, og Nordsjøen trafikk museum (Nordsjøfart museet), den Scottske media
gruppen, partnere schools comenius project, Shetland Times Ltd, Shetland Litho, og Shetland Liv.

En spesiell takk til Kåre Iversen( en av mannskapet ), J R Nicolson, Tommy Isbister,Barbara Johnson (Skole biblioteker), Brian Smith (Shetland Arkivet), samt Shetland`s bibliotek.

Takk til de som fortjener det, elevene ved Scalloway Junior High School, Shetland, for deres interesse og arbeid. Vennligst gå til sidene som er relatert til deres studie.

Denne webbside har blitt støttet av Shetland Amenity Trust, The Partner Schools Comenius prosjekt og andre skoler på Shetland. Besøk linkene for å støtte våre sponsorer og for å lære mer om emnene der.

 
English   Français
 

Wartime Shetland ] Wartime Norway ] The Operation ] The Boats ] The Crewmen ] The Agents ] SJH School Project ] WWW Links ] Bibliography ] Memorial & Mural ]
Design and Authoring by Force 10
Made in Shetland